NÄTDISKUSSIONER

Sidöversikt

Citatet
Om avsnittet
Kloka ord

Om diagnoser
   Om avsnittet
   Är diagnos verkligen viktig?
   Definition/gränser
   Diagnosfunderingar
   Psykopati - narcissism - mytomani  
   Sociopati och psykopati
   Psykopati och narcissism
   Experten vs offret om diagnos
   Att känna sin egen diagnos 


Klassiska frågor

   Om avsnittet
   Hur ser psykopatens taktik ut?  
   Hur bemöta barn till psykopater? 
   Arv, miljö eller vad?
   Kan man själv påverkas i psykopatisk riktning?
   Varför blir man offer?
   Varför stannar man kvar?
   Kan man avslöja en psykopat?
   Kan man vinna över en psykopat?
   Kan de ge sig?

Om egenskaper

   Om avsnittet
   Parasiten
   Spela på känslor
   Att bestämma
   Att dupera och manipulera
   Varför alla dessa lögner?
   Känner de rädsla?

Vårdnadstvist
   Om avsnittet
   Vårdnadstvisten och myndigheterna
   Ett gott råd

Kvinnliga psykopater
   Om avsnittet
   Gott om kvinnliga psykopater
   List
   Ondska/sadism
   Fundersamma citat med svar
   Mer om kvinnopsykopati!

Övrigt
   Om avsnittet
   Terapi och drogers inverkan
   Upplevelsen

Du som själv vill diskutera, klicka på Diskussionsforum ! Där finns länkar till olika forum för diskussion. Har du själv tips på forum är du välkommen att maila psykopati.se@gmail.com

Citatet

Allting är möjligt tills det är bevisat som omöjligt - och till och med då är det omöjliga kanske bara omöjligt än så länge
Pearl Buck

Om avsnittet

Här presenteras sådana diskussioner som förs på nätet. Den kunskap som ligger bakom dessa diskussioner har i allmänhet hämtats genom i första hand egna erfarenheter av att drabbas av psykopater.

"Som du har sagt förut så kan vi i alla fall känna oss lite speciella över att ha insikt i hur psykopater fungerar. Det gör oss lite unika. Och det är en vetskap som jag med facit i hand inte hade velat vara utan", som det står på en sida på nätet.

Ofta har detta sedan byggts på med självstudier. Diskussionerna är säkert också värdefulla för skribenterna, som reder ut berepp åt varandra.

Det som här framförs är inte att betrakta som äkta vetenskap, men många visar ändå en förvånadsvärt djup förståelse av störningen, faktiskt en förståelse på ett mycket insiktsfullare sätt än många psykologer. Förklaringen är att psykopati måste upplevas för att förstås i grunden. De flesta psykologer har endast sin teoretiska utbildning och den räcker inte långt när det gäller att i grunden förstå psykopaters sätt att tänka.
I bästa fall har de stött på dem i sin profession, men det är som att studera vilda djur i ett zoo. Alltså i en konstlad miljö.

Därmed är inte sagt att de skribenter som diskuterar psykopati i övrigt skulle vara bra psykologer, men psykopati har de lärt sig i en smärtsam process som få psykologer fått uppleva.

Ett hårt gallrande bland diskussioner har skett för att vaska fram det mest seriösa och kunniga och ofta träffsäkra utalandena.
Vi har valt med omsorg och även försökt att med detta material få en bredd och allsidig belysning av störningen. Det är samma ambition som vi har haft i urvalet av berättelser.

Avsnittet ska ses som ett komplement till övrig text som finns på Psykopati.se.


För att minimera scrollande är avsnittet indelat i underavsnitt och de kommer man till genom sidpanelen eller genom att skrolla upp till sidöversikten

Kloka ord

Kloka ord hittade på Internet:

"Vad man aldrig skall göra är att involvera sig mera!
Skaffa inte barn med honom, i alla fall inte flera."
 
"Köp inte hus med honom, låna inte ut pengar till honom, ha inte gemensamt ägande av egendom, starta inte företag med honom, låna inte ut din bil osv."

"I samtliga fall kommer du att finna att du står ensam med räkningarna, ansvaret, arbetet, ångesten. Du förlorar dina vänner, din släkt, dina affärsbekanta och kunder. Du förorar ditt anseende, din tid och din själsro."


"Psykopaten vill gärna skapa bindningar till sitt offer så att hon/han inte kan komma undan. Barn är nog det effektivaste i den vägen och tyder inte på några känslor för dig. Hus kan man sälja och företag kan avvecklas men barn kan bli en livslång nyckel till att styra ditt liv."

Sagt av Cascabelle

"Psykopater är medvetna och till och med stolta för sin störning, som gör dem starka som stål och hårda som sten. De är stolta över att inte vara veka, aldrig rädda och att de inte är så "dumma" att de offrar sig för andra!"

"Det enda som är vettigt är att lämna den störda mannen. Det kan vara tufft, men hellre ta striden än att leva under oket!"

"Ditt liv är långt och det du behöver gå igenom är bara en kort flaskhals till friheten!"

Sagt av GOGILOL

Internlänkar

Innehållsförteckning


Psykopati

Rubriker och underrubriker
för
överskådlig navigering


Annex
huvudsida
Datorrelaterade tips
Diskutera gärna  här

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Wonderwoman | Svar 30.06.2017 15:22

Som ett citat: Om det är för bra för att vara sant, är det nog det.

Wonderwoman | Svar 30.06.2017 15:21

presenter och mat. Ganska likt en riktig vän MEN håll koll på sanningen bakom varje hörn. Lita inte på allt även från någon.

Wonderwoman | Svar 30.06.2017 15:18

Så även din bästa vän kan vara psykopaten. Dragen hos en sådan har jag lärt mig. Han kommer tycka om precis samma saker som dig själv och vilja fjeska med

Wonderwoman | Svar 30.06.2017 15:15

I sista stund ville han bara erkänna sig på villkor att fortsätta vara kompis med honom. Spelade in hans erkännande på mp3. Idag har jag ingen kontakt med honom

Wonderwoman | Svar 30.06.2017 15:11

omgångar och lögner gjorde att han snärjde in sig ännu mer. Tillslut hade han inget att försvara. Han hade ljugit om jobb dessutom.

Wonderwoman | Svar 30.06.2017 15:10

Han skulle inte erkänt alls om man inte hittade en lucka. En vän till mig satte honom mot väggen och han för sa sig. sanningen kom inte alls fram direkt utan i

Wonderwoman | Svar 30.06.2017 15:06

Det var min närmaste vän. Han som stöttade mig hela vägen. Han bjöd mig på mat på mina pengar av de som försvann på kontot. Han tröstade mig, tog hand om mig m.

Wonderwoman | Svar 30.06.2017 15:04

Socialen och polisen var imot mig och kunde inte få skyddatboende. Helvettet fortsatte ett år tills sanningen kom fram när jag hittade bevis.

Wonderwoman | Svar 30.06.2017 15:01

Hot sms kom till mitt jobb så jag fick sluta. Jag rymde till stockholm en stund sedan bosatte jag mig hos min närmsta kompis i Göteborg som jag var tajt vän med

Wonderwoman | Svar 30.06.2017 14:59

Hot sms började komma till mina kompisar i mitt namn, förlorade en kompis jag hade i 10 år :(. Döds hot både till mig, min mormor och mamma.

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

22.07 | 19:49

Vill rekommendera er alla min bok: "Min Mamma var psykopat, jag blev psykolog."

...
02.03 | 23:13

Tips till psykolog, psykiatri mottagning i GBG som det offer hen är av att vara gift i många år med en psykopat? o går det att bli återställd?

...
29.08 | 12:10

Du ska inte ska ta ditt liv. Jag inser hur illa du mår av psykopaten, men du får leva med det. Det går! Det har jag gjort i 18 år med min. Pyton; biter ihop!

...
28.08 | 21:16

Mår illa över mitt öde med två familjemedlemmar med denna störningen. Gått under hela livet och kommer att ta mitt liv då ingen vill förstå när man berättar.

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS