NÄTDISKUSSIONER

Sidöversikt

Citatet
Om avsnittet
Kloka ord

Om diagnoser
   Om avsnittet
   Är diagnos verkligen viktig?
   Definition/gränser
   Diagnosfunderingar
   Psykopati - narcissism - mytomani  
   Sociopati och psykopati
   Psykopati och narcissism
   Experten vs offret om diagnos
   Att känna sin egen diagnos 


Klassiska frågor

   Om avsnittet
   Hur ser psykopatens taktik ut?  
   Hur bemöta barn till psykopater? 
   Arv, miljö eller vad?
   Kan man själv påverkas i psykopatisk riktning?
   Varför blir man offer?
   Varför stannar man kvar?
   Kan man avslöja en psykopat?
   Kan man vinna över en psykopat?
   Kan de ge sig?

Om egenskaper

   Om avsnittet
   Parasiten
   Spela på känslor
   Att bestämma
   Att dupera och manipulera
   Varför alla dessa lögner?
   Känner de rädsla?

Vårdnadstvist
   Om avsnittet
   Vårdnadstvisten och myndigheterna
   Ett gott råd

Kvinnliga psykopater
   Om avsnittet
   Gott om kvinnliga psykopater
   List
   Ondska/sadism
   Fundersamma citat med svar
   Mer om kvinnopsykopati!

Övrigt
   Om avsnittet
   Terapi och drogers inverkan
   Upplevelsen

Du som själv vill diskutera, klicka på Diskussionsforum ! Där finns länkar till olika forum för diskussion. Har du själv tips på forum är du välkommen att maila psykopati.se@gmail.com

Citatet

Allting är möjligt tills det är bevisat som omöjligt - och till och med då är det omöjliga kanske bara omöjligt än så länge
Pearl Buck

Om avsnittet

Här presenteras sådana diskussioner som förs på nätet. Den kunskap som ligger bakom dessa diskussioner har i allmänhet hämtats genom i första hand egna erfarenheter av att drabbas av psykopater.

"Som du har sagt förut så kan vi i alla fall känna oss lite speciella över att ha insikt i hur psykopater fungerar. Det gör oss lite unika. Och det är en vetskap som jag med facit i hand inte hade velat vara utan", som det står på en sida på nätet.

Ofta har detta sedan byggts på med självstudier. Diskussionerna är säkert också värdefulla för skribenterna, som reder ut berepp åt varandra.

Det som här framförs är inte att betrakta som äkta vetenskap, men många visar ändå en förvånadsvärt djup förståelse av störningen, faktiskt en förståelse på ett mycket insiktsfullare sätt än många psykologer. Förklaringen är att psykopati måste upplevas för att förstås i grunden. De flesta psykologer har endast sin teoretiska utbildning och den räcker inte långt när det gäller att i grunden förstå psykopaters sätt att tänka.
I bästa fall har de stött på dem i sin profession, men det är som att studera vilda djur i ett zoo. Alltså i en konstlad miljö.

Därmed är inte sagt att de skribenter som diskuterar psykopati i övrigt skulle vara bra psykologer, men psykopati har de lärt sig i en smärtsam process som få psykologer fått uppleva.

Ett hårt gallrande bland diskussioner har skett för att vaska fram det mest seriösa och kunniga och ofta träffsäkra utalandena.
Vi har valt med omsorg och även försökt att med detta material få en bredd och allsidig belysning av störningen. Det är samma ambition som vi har haft i urvalet av berättelser.

Avsnittet ska ses som ett komplement till övrig text som finns på Psykopati.se.


För att minimera scrollande är avsnittet indelat i underavsnitt och de kommer man till genom sidpanelen eller genom att skrolla upp till sidöversikten

Kloka ord

Kloka ord hittade på Internet:

"Vad man aldrig skall göra är att involvera sig mera!
Skaffa inte barn med honom, i alla fall inte flera."
 
"Köp inte hus med honom, låna inte ut pengar till honom, ha inte gemensamt ägande av egendom, starta inte företag med honom, låna inte ut din bil osv."

"I samtliga fall kommer du att finna att du står ensam med räkningarna, ansvaret, arbetet, ångesten. Du förlorar dina vänner, din släkt, dina affärsbekanta och kunder. Du förorar ditt anseende, din tid och din själsro."


"Psykopaten vill gärna skapa bindningar till sitt offer så att hon/han inte kan komma undan. Barn är nog det effektivaste i den vägen och tyder inte på några känslor för dig. Hus kan man sälja och företag kan avvecklas men barn kan bli en livslång nyckel till att styra ditt liv."

Sagt av Cascabelle

"Psykopater är medvetna och till och med stolta för sin störning, som gör dem starka som stål och hårda som sten. De är stolta över att inte vara veka, aldrig rädda och att de inte är så "dumma" att de offrar sig för andra!"

"Det enda som är vettigt är att lämna den störda mannen. Det kan vara tufft, men hellre ta striden än att leva under oket!"

"Ditt liv är långt och det du behöver gå igenom är bara en kort flaskhals till friheten!"

Sagt av GOGILOL

Internlänkar

Innehållsförteckning


Psykopati

Rubriker och underrubriker
för
överskådlig navigering


Annex
huvudsida
Datorrelaterade tips
Diskutera gärna  här

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Mayday | Svar 11.12.2015 07.50

Lurade mig i över 20 år. Otrohet, porrmissbruk dygnet runt och dolda bankkonton. När jag avslöjade honom började han misshandla mig fysiskt.

Katarina | Svar 05.08.2015 23.21

Ju ensammare offer desto lättare att få dem att anpassa sig efter psykos parasitbehov, ingen som talar om för offret vad som inte är ok.

Mayday 11.12.2015 07.58

Isolering=typiskt hos dessa våldsverkare. Skulle sitta på bestämd plats i soffan vaken tid. Fick ej kissa på natten utan "bevakning". Ej hämta kläder själv.

Elsa | Svar 13.04.2012 17.24

Varför är det offret som blir så ensam??! Förlorar vänner, släktingar osv.

Katarina 14.10.2015 15.40

Är en drabbad själv, just den som isolerat mig är den som leker räddaren för mig. Kommit på det för flera år sedan och tpersonen slutar aldrig prata skit om mig

Bosse Gustavssson 16.04.2012 17.32

Sant, Stickan!
Det är deras strategi!

stickan 14.04.2012 10.19

Som jag fattar det så isolerar psykopaterna sina offer från deras social umgänge så de snart står helt ensamma i nöden.

Mikael E | Svar 01.05.2010 08.57

Bra med diskussionerna eftersom det råder delade meningar ibland. Ni har tagit med diskussioner som har förts av initierade och seriösa.

Stickan 14.04.2012 10.18

Den här sidan är skitbra, bland annat för det du tar upp, diskussionerna mellan initierade.

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

09.12 | 15:34

Klart den har, men går ej att nå. Själv har jag citerat mycket härifrån utan att jag fått skit för det. Hänvisa bara till källa, så är det ju juste.

...
09.12 | 12:04

Hej! Någon som vet om denna sida har en författare? Använt mycket info härifrån till ett arbete om psykopater, väldigt användbart och vill såklart referera rätt

...
09.12 | 02:59

Bup, anser jag inte är till för barnens bästa, nu är min son skadad för livet pga.att modern (psykopat) har manipulerat dem och även socialnämnden och sonen.

...
07.12 | 16:44

Jag har migränproblem och hade frånvaro en gång i månaden ca. Min chef förutsatte helt och totalt att jag hade alkoholproblem. Fick ta prover för att motbevisa.

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen hemsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS