Vårdnadstvist

Sidöversikt

Om avsnittet
Vårdnadstvisten
Ett gott råd

Om avsnittet

Diskussioner som bygger på de egna erfarenheterna är värdefulla tillägg till befintlig kunskap. Psykopati.se är tackar alla skribenter för deras bidrag och påpekar att dessa diskussioner ska ses som de är, subjektiva upplevelser av tvister med förmodade psykopater eller andra störda människor.

När det talas om psykopater i dessa diskussioner bör man vara medveten om att diagnoserna inte har ställts av någon psykolog med särskild kunskap om psykopati utan av offer som tycker sig ha goda skäl att använda diagnosen om dem. Det gör inte diskussionerna mindre intressanta, men det är viktigt ha det med sig "i bakhuvudet" när man läser dem.

Vårdnadstvisten och myndigheterna

Inledande ord.

Här följer en rad exempel från vårdnadsvister.
Det är offrens egna ord, hämtade på diskussionsforum på internet. Psykopati.se tar ingen ställning i enskilda fall, men ifrågasätter inte heller berättelserna. De är partsinlagor, men vi låter dem tjäna som varningsklockor då de sammantaget ger en enhetlig bild av en skrämmande verklighet.

Som en röd tråd genom alla dessa tvister, liksom i många rättsfall, går det faktum att myndigheterna nästan undantagslöst låter sig duperas. Till deras försvar kan sägas att det är alltid lätt att duperas av psykopater.

Vad som däremot inte låter sig försvaras är den genuina okunskapen om psykopati tillåts existera inom rättsväsende, sociala myndigheter och alla andra myndigheter där psykopater ofta figurerar därför att de ständigt utnyttjar myndigheter som effektivahävstänger för att nåsina mål, eller därför att de ofta kommer i klammeri med rättvisan.

Det finns otaliga exempelpå brott begångna av psykopater, som ljuger sig fria införpoliser och domstolar och därmed undgår straff.

Just vårdnadstvister är extra känsliga därför att det finns barn med i bilden. Dessa barn kan fara mycket illa ochpsykopaten har aldrig något intresse för barnen och kan aldrig tillgodse deras behov, möjligen nödtorftigt att de kan ge dem mat, husrum och kläder, men aldrig trygghet, värme och kärlek.

Psykopaterär känslomässigt förkrymta, känslokalla och oempatiska. Barnen intresserar dem aldrig, deras behov ignoreras och barnen används endast som vapen mot den andra föräldern.

Hat och ondska är ett av psykopatens signum och barnen används systematiskt för att manifestera den destruktiva kamp som psykopater ständigt driver och som få kan värja sig mot.

Psykopati.se kan inte nog understryka att det är en skam att samhälllet inte tar problemet på allvar och låter psykopati utgöra ett tungt ämne på schemat i undervisningen i de utbildningar som krävs för vissa myndighetsutövningar, samt återkommande internutbildningar.

Med tanke på vad psykopati kostar samhället årligen skulle sådana utbildningsprogram betala sig själva och frigöra stora resurser, vilka istället spills till ingen nytta och till stor skada för offren, inklusive barnen.
En person sammanfattar problemet på detta sätt:
Att myndigheter som har makten i vårdnadstvister och annat, är totalt värdelösa, det är tyvärr ett orubbligt faktum.
Frågan är vad vi som blivit och fortsättningsvis är offer, kan göra för att få dem att förstå, att det nu är hög tid att skaffa utbildning och information på alla tillgängliga sätt, för att lära känna psykopatens mönster?

En annan person skriver:
"... psykopaten är förutsägbar och man bara vet att han inte följer några vedertagna, sociala regler. Värre är att hantera myndigheter för det är ständigt nya, lika aningslösa och okunniga individer ..."

Frustrerande läsning är följande rader av en luttrad mor:
"... det är ett stort problem detta att det hela tiden byts personal på dessa ställen.
Man får liksom hela tiden börja från början, när en ny ung tjej sätter sej i socialarbetar-sitsen."

Och:
"... eftersom socialassistenten inte själv har någon erfarenhet, så är det ju enkelast att göra precis som den stora, charmige,  självsäkera och 'väldigt kloka karln' säger."

I kampen mot psykopaten, där det till syvende og sist handlar om desperat självförsvar från offrets sida, kommer regelmässigt ett bryskt uppvaknande, vilket vi kan läsa här:
"... vad jag ville ha sagt är att myndigheternas flathet kom som en total överaskning.

Jag som trodde på vårt rättsamhälle och att det är en omöjlighet att komma undan med det som han gjort.

Jag tvingades ge upp allt. Till sist stod jag helt ensam. Han drog sig inte för att sprida lögner och förtal om mig och min familj.

Det enda jag lyckades var att få skulden registrerad på honom, vilket inte var helt lätt då han höll sig undan delgivning från kronofogden."


Ett gott råd!

Många goda råd kan behövas i vårdnadstvister, speciellt när den andre föräldern hela tiden hotar och mainipulerar, samt insisterar på att få vårdnaden utan att vilja ta ansvaret som det för med sig. Inte sällan är det så med psykopater. De bryr sig inte om barnen, men vill ha dem som ett kontrollmedel att använda mot den andra föräldern.

Här kommer ett tänkvärt råd.


"Mitt ex bor 50 mil bort", skriver du.
Bra!

Och den logiska slutsatsen är väl: ju längre bort dess bättre!

Men, alla avstånd är inte geografiska och kan mätas med kilometer och mil. De kan även mätas med vad man har gemensamt. Det finns förälskade som säger att inga avstånd i världen kan skilja dem åt. Så omvänt sett och betraktat: med att du får ensam vårdnad ökar du avståndet till ditt ex.
Tänk på det!

Du har väl allt att vinna på att helt slippa honom och då är det nog också bra att ta striden för det.
En strid kan vara jobbig, men efter striden kommer freden. Efter regn kommer solsken! Ingen natt varar längre än till gryningen!

Klipp alla tänkbara band till honom och klipp alla tänkbara skäl för honom att ta kontakt med dig!

Diskutera

Diskutera gärna  här

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Fredde | Svar 06.05.2018 15:33

Hej! jag undrar om man kan få ( i mitt fall mamman till min dotter) föräldern prövad ifall den är psykopat i en vårdnads-tvist!?!

fredde 07.05.2018 02:17

(forts)..alltid agerar charmigt och korrekt när det finns andra i närheten o de olägliga beteendet sker i det dolda.

fredde 07.05.2018 02:15

det är ju underligt att det inte finns mer info och stöd för drabbade, vi verkar ju vara en hel del! konkreta exempel med bevis kan i mitt fall bli svårt då hon

petra 06.05.2018 22:48

Forts: De skulle inte ta till sig sådan info på ett konstruktivt sätt. Konkreta exempel på olämpligt beteende slår bättre.

petra 06.05.2018 22:46

Tror inte det. Men det skulle nog inte leda nån vart. Myndighetspersoner vet som de flesta inget om vad psykopati innerst inne faktiskt innebär. (forts)

Nille | Svar 15.01.2018 17:17

Jag ska snart in i en vårdnadstvist med en psykopat mamma och som det ser ut idag så har hon typ 0,0001 % chans att få behålla sin del av vårdnad.

Nille 01.02.2018 23:37

Hej Eva, Det blev ett interrimistiskt beslut idag i tingsrätten. Det hela avrundades med en totalt psykiskt meltdown från mamman. Bättre än så kan det inte bli

Nille 15.01.2018 22:50

Tack så mycket Eva. Jag visste rätt tidigt vad jag hade att handskas med. Men helvete var det. Rättegången är om 2veckor. Kommer uppdatera om hur det har gått

eva 15.01.2018 22:09

Tycks som du skött saken med bravur så här långt. Håller tummarna för dig.

Nille 15.01.2018 19:12

Hon har redan dragit allt det där i 5år och idag är jag främsta omsorgstagaren för min son

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

29.08 | 12:10

Du ska inte ska ta ditt liv. Jag inser hur illa du mår av psykopaten, men du får leva med det. Det går! Det har jag gjort i 18 år med min. Pyton; biter ihop!

...
28.08 | 21:16

Mår illa över mitt öde med två familjemedlemmar med denna störningen. Gått under hela livet och kommer att ta mitt liv då ingen vill förstå när man berättar.

...
12.08 | 13:08

"Hi,

Good day to you.

I visited your site and made me excited to share a guest post on your website psykopati.se. If there is any chance to post an article(

...
14.07 | 21:01

Bara män som är galna (enligt alla kvinnor)

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS